Evenimentul Zilei > International > Cine este, Masood, teroristul de la Londra? PRIMELE IMAGINI cu AGRESORUL care a speriat Marea Britanie – FOTO
Cine este, Masood, teroristul de la Londra? PRIMELE IMAGINI cu AGRESORUL care a speriat Marea Britanie – FOTO

Cine este, Masood, teroristul de la Londra? PRIMELE IMAGINI cu AGRESORUL care a speriat Marea Britanie – FOTO

Poliția britanică a făcut publice primele imagini oficiale cu autorul atacului terorist de la Londra. Numele lui este Khalid Masood și are 52 de ani.

Masood s-a născut în Kent și a trăit toată viața în Anglia, în regiunea West Midlands, precizează presa britanică. Bărbatul a fost condamnat în noiembrie 1983 pentru o infracțiune neprecizată, iar ultima sa condamnare a fost în decembrie 2003 pentru că avea asupra lui un cuțit.  Interesant este faptul că Masood ar avea trei copii și de fapt numele lui adevărat este Adrian Russell Ajao. Presa britanică mai scrie că aceasta ar fi avut mai multe nume de-a lungul vieții. 

Potrivit registrului nașterilor, el a fost înregistrat sub numele Adrian Russell Elms. El a folosit mai multe nume până când s-a convertit la islam și a luat numele de Masood. El a stat după gratii 3 ani, ultima condamnare primindu-o la 40 de ani. Acesta a locuit de-a lungul vieţii în mai multe oraşe, petrecându-şi prima parte a vieţii alături de mama sa şi doi fraţi vitregi în localitatea Tunbridge Wells.

În Birmingham trăiesc peste 213.000 de musulmani, adică o cincime din populaţia oraşului, potrivit unui recensământ din 2011.

Autorităţile britanice au anunţat joi noaptecă o a cincea persoană şi-a pierdut viaţa ca urmare a rănilor grave suferite în atentatul de la Westminster. Ultima victimă este un bătrân în vârstă de 75 de ani, care a fost lovit în urmă cu o zi de maşina atacatorului Khalid Masood. În total, atacul a înregistrat 40 de răniți.