Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine e persoana care a emoționat Romania. Poza care face cât o avere
Cine e persoana care a emoționat Romania. Poza care face cât o avere

Cine e persoana care a emoționat Romania. Poza care face cât o avere

În fiecare zi, prin București, poate fi observat un bărbat, care deși nu are mâini, pedalează pe o bicicletă, fiind angajatul unei firme care livrează mâncare.

Florin Buricea, are 34 de ani, și în ciuda handicapului de care suferă, se descurcă ca un om normal. Apropiații lui spun că acesta ar avea o fetiță de patru ani, pentru care muncește de dimineața până seara, ca angajat la o firmă care livrează mâncare.

Florin și-a pierdut ambele mâini, pe când era copil, când a intrat într-un transformator electric pentru e recupera mingea cu care se juca fotbal. Atunci s-a creat un arc electric care i-a produs arsuri la mâini, medicii fiind obligați să i le amputeze, pentru a-i salva viața.

De atunci, viața lui Florin a căpătat un alt sens, fiind obligat să reînvețe absolut totul, adică să se descurce cu ceea ce i-a rămas în loc de mâini, în urma amputației. A învățat să meargă pe bicicletă, să încaseze banii și să dea rest. Știe să se descurce cu telefonul mobil pentru a prelua comenzile de la clienții care vor de mâncare iar mai apoi să se descurce prin haosul rutier din București, pentru a ajunge la timp acolo unde este chemat. Deși cutia mare pe care o poartă în spate, îl incomodează, Florin spune că nu se va opri să facă această meserie, care îi aduce un venit suplimentar, pentru a-și putea crește fetița.

Florin Buricea are și pasiuni, cea mai mare dintre ele fiind pentru echipa Dinamo. Are și amintiri haioase legate de această echipă, una dintre ele fiind din 2004, când la un meci desfășurat cu Unirea Brăila, a ieșit scandal mare, fiind fugărit de jandarmi.

„N-am înțeles ce au avut cu noi. A fost pur și simplu o învălmășeală de oameni și bastoane de cauciuc!”, a povestit bărbatul, care a mai adăugat că pasiunea lui pentru Dinamo este atât de mare, încât vrea să moară cu această echipă în suflet.

O vreme îndelungată Florin a fost angajatul magazinului echipi de suflet, Dinamo București, iar mai apoi a fost delegatul CS Dinamo, pentru echipa din liga a 4-a. „Florin este delegatul echipei din Liga 4, CS Dinamo. Se ocupă de tot ce înseamnă pregătirea unui meci. Face foaia de joc cu cei care evoluează, participă la ședințele tehnice cu arbitrii și alte oficialități. Stă pe bancă în timpul jocurilor și ține legătura cu arbitrul de rezervă la schimbări”, susțin surse oficiale, scrie DigiSport.