Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine ar putea ocupa unul dintre fotoliile de secretar de stat în Educație
Cine ar putea ocupa unul dintre fotoliile de secretar de stat în Educație

Cine ar putea ocupa unul dintre fotoliile de secretar de stat în Educație

După schimbarea Guvernului Dăncilă și sosirea în fruntea Ministerului Educației și Cercetării a Monicăi Anisie, mai mulți secretari de stat din cadrul ministerului au plecat sau au fost demiși. Surse politice au dezvăluit pentru EVZ cine ar putea ocupa locul lui Florian Lixandru, Secretar de Stat pentru Învățământ Preuniversitar

Liliana Romaniuc, fostă șefă la Inspectoratul Școlar Județean Iași, ar putea deveni secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, conform surselor EVZ. La finalul lunii iulie, Liliana Romaniuc, care este și președintele Asociației Române de Literație, declara presei locale din Iași că este inacceptabil faptul că 110.000 de elevi au luat sub 5 la BAC la Matematică. „Cred că pregătirea profesorilor de matematică trebuie schimbată radical. Predăm în continuare ca atunci când am fost eu elevă, asta înseamnă cu 20-30 de ani în urmă, ceea ce este total fără sens”

Contactată de EVZ, Liliana Romaniuc (foto) a declarat că nu știe de această nominalizare. Întrebată dacă ar accepta această poziție, Liliana Romaniuc a declarat că „nu vă pot răspunde acum pentru că nu ar fi în regulă. Primul lucru care trebui să se întâmple este acela ca mai întâi să se facă propunerea și după aceea pot să dau răspunsul”.