Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinci românce în Top 100 WTA! Halep a urcat două locuri în ierarhia mondială, Cîrstea a revenit în elita tenisului
Cinci românce în Top 100 WTA! Halep a urcat două locuri în ierarhia mondială, Cîrstea a revenit în elita tenisului

Cinci românce în Top 100 WTA! Halep a urcat două locuri în ierarhia mondială, Cîrstea a revenit în elita tenisului

Noul clasament WTA a fost publicat astăzi, Cinci românce se regăsesc în elita tenisului, după parcursul fulminant de la Madrid Open.

Simona Halep este noua campioană la Madrid, lucru ce i-a permis să urce, începând de astăzi, două locuri în ierarhia mondială, de pe 7 pe 5, cu 4.650 de puncte, devansându-le astfel pe Viktoria Azarenka (Belarus, 6 WTA), fost număr 5 WTA săptămâna trecută, şi Petra Kvitova (Cehia), jucătoare ce a picat de pe 6 WTA, pe 9 WTA.

Monica Nicluescu a cedat trei poziții, și se află acum pe locul 34 WTA, în timp ce Irina Begu (sfertfinalistă la Madrid) a căzut ul loc, pe 35 WTA, neprimind puncte în plus, deoarece și-a apărat sfertul de finală bifat în ediția de anul trecut de la Madrid Open.

Alexandra Dulgheru a început anul pe poziția 69 WTA, dar acum se află pe 98 WTA. Îmbucurător este faptul că Sorana Cîrstea a revenit printre primele 100 de jucătoare ale lumii, după un an și jumătate! A început anul pe locul 224 WTA, iar acum se regăsește pe locul 99 WTA, grație „sfertului” bifat la Madrid.

Patricia Șig a făcut, la rându-i, un salt uriaș în ierariha mondială, de pe 134 WTA, până pe locul 101 WTA.