Evenimentul Zilei > Politica > Cinci persoane din Neamţ au fost reţinute pentru evaziune fiscală de 35 de milioane de lei
Cinci persoane din Neamţ au fost reţinute pentru evaziune fiscală de 35 de milioane de lei

Cinci persoane din Neamţ au fost reţinute pentru evaziune fiscală de 35 de milioane de lei

Procurorii DIICOT Neamţ au reţinut cinci persoane care sunt acuzate de de constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală de aproximativ 35 de milioane de lei, prin emiterea de facturi fictive care să ateste livrarea unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos.

Potrivit b1.ro, cele cinci persoane reţinute sunt acuzate că identificau şi preluau prin intermediari societăți comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar.

În perioada 2012-2014, sub coordonarea liderilor grupării, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor în vederea introducerii acestora în contabilitatea firmei respective pentru scăderea artificială a bazei impozabile.

În acest dosar au fost efectuate şase percheziţii în judetele Neamţ, Galaţi şi în Bucureşti, procurorii Biroului Teritorial Neamț al DIICOT dispunând reţinerea celor cinci suspecţi.

Ei vor fi aduşi în faţa Tribunalului Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: