Cinci dintre contacții ÎPS Pimen au fost confirmați pozitiv la testarea pentru depistarea Covid-19. Este vorba despre 4 persoane din administrația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și de un preot, conform informatiata.ro. Toți cei contaminați au forme ușoare ale bolii și rămân izolați la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, și a fost adus la Institutul „Matei Balş” din Bucureşti cu un elicopter. Medicii de la Suceava au luat această decizie deoarece ÎPS Pimen are o formă de boală medie, care poate evolua cu ușurință spre o formă severă, având în vedere că are peste 90 de ani.

Conform informărilor prezentate de conducerea Spitalului „Matei Balş”, starea de sănătate a Arhiepiscopului este stabilă, chiar bună, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, citat de Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

„Conform ultimelor informări din partea conducerii Spitalului Matei Balş, starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen este una stabilă, chiar bună în contextul dat, context care rămâne însă delicat şi nu lipsit de îngrijorare. Ierarhul se află sub tratament şi sub atenta observare a medicilor, cărora le mulţumim încă o dată şi pe această cale”, a declarat Vasile Bănescu, citat de basilica.ro.