Cifre îngrijorătoare pentru România. Gripa, problema anului 2020?

Cifre îngrijorătoare pentru România. Gripa, problema anului 2020?

Numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei a ajuns la 23. În România este, de joi, oficial epidemie de gripă. Peste 16.000 de elevi din toată ţara sunt afectaţi de suspendarea parţială sau integrală a cursurilor din cauza gripei.

Încă cinci oameni au murit din cauza gripei. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, este vorba despre două femei şi trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 67 de ani, din judeţele Sibiu, Ilfov, Dolj şi Prahova.

Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu sunt informaţii că ar fi fost vaccinaţi. În prezent, numărul total al celor care au murit din cauza gripei a ajuns la 23. Joi, autorităţile sanitare au declarat oficial epidemie de gripă în România, în condiţiile în care numărul de îmbolnăviri este ridicat. Se aşteaptă ca numărul de victime să crească şi săptămâna viitoare, în condiţiile în care mulţi oameni nu s-au vaccinat.

Este pentru al doilea an consecutiv când se declară epidemie de gripă în ţara noastră. Peste 16.000 de elevi din toată ţara sunt afectaţi de suspendarea parţială sau integrală a cursurilor din cauza gripei, a anunţat Ministerul Educaţiei. Cele mai multe şcoli şi grădiniţe închise sunt în judeţul Alba, urmat de Cluj. În Capitală sunt închise integral cinci unităţi şcolare şi 75 parţial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între timp, Guvernul a anunţat că pregăteşte un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino. Ar fi vorba de aproximativ 150 de milioane de euro, bani care vor lua şi direcţia producţiei de vaccin şi dezvoltarea de noi produse farmaceutice.