Această opinie contravine declarațiilor recente ale președintelui Donald Trump: că Phenian intenționează să facă acest lucru cât mai repede.  Președintele Trump continuă să creadă că un summit cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, chiar dacă analiza CIA, care este în concordanță cu alte opinii ale experților, va ajuta la eliminarea armelor nucleare din Coreea de Nord.

"Toată lumea știe că nu vor denucleariza", a declarat un oficial de informații

Mai mult, în analiza CIA s-a inclus posibilitatea ca Kim Jong Un să ia în considerare oferta de deschidere a unei francize de hamburgeri  în Phenian ca gest de bunăvoință, potrivit unui oficial de la securitatea națională.  Se sugerează că Kim este interesat de un gest pașnic faţă de președintele american a cărui iubire de burgeri, de fast-food este bine cunoscută, și care, în timpul campaniei din 2016, a spus că dorește să vorbească despre "o bombă" cu liderul nord-coreean.

"Dacă nord-coreenii nu sunt de acord într-o declarație comună care pune problema denuclearizării – adică a scăpa de armele lor nucleare, de a le pune sub control internațional – atunci nu cred că vom ajunge prea departe", a spus Chris Hill, fost ambasador în Coreea de Sud".

Pentru raportul CIA au apelat la un expert nuclear de top unde a susținut într-o nouă lucrare care arată că procesul de dezarmare nucleară din Coreea de Nord ar putea dura şi 15 ani. Siegfried Hecker, profesor la Stanford, care a vizitat patru instalații nucleare nord-coreene, a făcut aceste afirmaţii. Analiza sa a fost publicată pentru prima oară în The New York Times.

Într-un final Trump părea să recunoască această situaţie recunoscând că Coreea de Nord ar putea să treacă dintr-o dată la denuclearizeze și că programul său nuclear ar putea fi eliminat treptat într-o perioadă de timp mai lungă.
Administrația Trump dorește ca Coreea de Nord să declare toate detaliile programului nuclear, să închidă anumite locaţii, apoi ar putea cere inspecții internaționale și eliminarea treptată a armelor nucleare, problema e dacă va accepta liderul nord-corean.