Telenovela transferului lui Vlad Chiricheș (26 de ani) a luat, ieri, oficial, sfârșit. Internaționalul român a reușit să scape de „coșmarul” numit Tottenham Hotspur, echipă la care nu prea a avut loc printre titularii de drept, în ultimele două sezoane. Fostul stelist s-a chinuit destul de mult ca să părăsească „White Hart Lane”, după ce oficialii lui Spurs au eșuat în tratativele purtate cu formații precum AS Roma, Fenerbahce sau Juventus. „Tricolorul” a fost achiziţionat de Tottenham de la Steaua Bucureşti, în vara anului 2013, contra sumei de 9,5 milioane de euro.

Ieri, Chiricheș a efectuat vizita me dicală la Napoli, iar la scurt timp, conducătorii clubului italian i-au pus în față un contract valabil pe cinci sezoane cu un salariu de 1,5 milioane de euro pe an. Românul a parafat acordul cu trupa din „Cizmă”, iar celor de la Tottenham le-a intrat în cont suma de șase milioane de euro. Fundașul echipei naționale a avut, ieri, ocazia de a-i saluta și pe fanii napoletani îmbrăcat în tricoul noii sale echipe, la baza de pregătire a formației, de la Dimaro. Astfel, Chiricheș va face parte din echipa selectă a lui Napoli, acolo unde se regăsesc numele de calibru: Gonzalo Higuain, Raul Albiol sau Marek Mamsik.

Antrenorul nu are habar de român

După ce a semnat cu Napoli, antrenorul Maurizio Sarri a surprins pe tată lumea, după ce a declarat că nu are prea multe cunoștințe despre in ternaționalul român, lăsând să se înțeleagă că nu a contribuit la acest transfer. „Chiricheș? Am citit atât de mult că l-am dorit eu, dar în realitate nu l-am văzut decât într-o jumătate de meci acum șase luni. Știu foarte puține lucruri despre el, nu am nicio idee în ce formă este. Dar dacă au decis să-l aducă… Vă voi putea spune mai multe în două săptămâni, după ce va fi integrat în lot”, a declarat tehnicianul trupei napoletane.

L-au luat peste picior

Fanii lui Tottenham au dat drumul la glume, imediat după ce au aflat că românul va părăsi formația londoneză. Pe lângă Chiricheș a fost vizat și atacantul Emmanuel Adebayor, care s-a înțeles cu Aston Villa. Suporterii „coțofenelor” au scris pe rețelele de socializare: „Chiricheș și Adebayor pleacă azi! E ca ziua de Crăciun” sau „Dacă la vizita medicală la Aston Villa îl vor obliga să alerge mai mult de 5 minute, va rămâne la noi”.