Evenimentul Zilei > Actualitate > Chinezii UIMESC mapamondul. Construiesc cel mai lung POD SUSPENDAT în munte | GALERIE FOTO
Chinezii UIMESC mapamondul. Construiesc cel mai lung POD SUSPENDAT în munte | GALERIE FOTO

Chinezii UIMESC mapamondul. Construiesc cel mai lung POD SUSPENDAT în munte | GALERIE FOTO

21 de constructori chinezi construiesc un pod suspendat în munte. Construcţia se realizează în Parcul Naţional Forestier Zhangjiajie din Hunan şi va traversa marele Canion al Chinei.

Acesta va fi cel mai lung cel mai lung drum de munte din China şi are ca scop să le ofere turiştilor un acces facil în punctele turistice din Pingjiang, provincia Hunan, informează dailymail.co.uk. Pentru cei care se ocupă de construcţia acestui pod, viaţa nu atârnă nici măcar de un fir de aţă.

Deşi lucrează la încălţime, aceştia nu au frânghii sau hamuri de siguranţă. Astfel, muncitorii bat zilnic podeţul şubred, încropit din scânduri sprijinite pe schele ruginite, cu roabe pline de ciment. Mai au de terminat patru kilometri, iar o porţiune de 400 de metri va fi făcută din sticlă. Astfel, turiştii vor avea parte de o panoramă incredibilă ale Shiniuzhai Naţional Geo-park. De asemenea, în 2011, a fost inaugurată o pasarelîă din sticlă, de-a lungul muntelui Timmen. Aceasta are o lungime de 60 de metri.