Mai mult, hashtag-urile #ThanksChina și # GoChina, care au împânzit rețelele de socializare,  ar fi fost generate de roboți. Un studiu al think-tank-ului Carnegie Endowment (Fundația Carnegie pentru Pacea Internațională) susține, de altfel, că Italia este „o țintă pentru propaganda Chinei”.

De ce au atâta nevoie chinezii de Italia? Potrivit ziaristului italian Giulio Meotti, obiectivul conducerii Chinei este să se asigure că europenii vor rămâne neutri în cazul unui conflict de orice fel cu Statele Unite.

Un oficial francez de prin-rang, Pierre-Henri d’Argenson, a afirmat explicit pentrui Le Figaro că „Europa a devenit acum zona tampon pentru confruntarea dintre China și Statele Unite”.

Știu asta și americanii. În cartea sa Battlegrounds: Lupta pentru Apărarea Lumii Libere, Lt. Gen. HR McMaster, fostul consilier de securitate națională al președintelui Donald Trump, susține că liderii chinezi sunt conștienți „că au o fereastră îngustă de oportunități strategice pentru a schimba ordinea mondială în favoarea lor „.

Tocmai de aceea, Europa este o țintă importantă, iar Italia, din pricina multiplelor probleme cu care se conrfuntă, ar putea fi ideală pentru a fi folosită pe post de cal troian,

Lucrurile nu se reduc, însă, la ajutoare medicale și încercarea de a-i convinge pe italieni că Republica Populară Chineză este singura dispusă să-i ajute în lupta cu pandemia. Planul chinez este mult mai complex.

În aprilie 2019, guvernul italian al premierului Giuseppe Conte a fost primul dintr-o țară G7 care a semnat un Memorandum de înțelegere privind Noul Drum al Mătăsii. Evenimentul a avut loc în timpul unei vizite de stat a președintelui Xi Jinping.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE