Chinezii au dat lovitura! Este salvarea omenirii. Descoperirea momentului în lume

Chinezii au dat lovitura! Este salvarea omenirii. Descoperirea momentului în lume Sursa: Pixabay

O echipă de cercetare din China spune că a dezvoltat un nou tip de anticorp care ar putea neutraliza Omicron și viitoarele variante de coronavirus. Noul anticorp a fost sintetizat din componente a doi anticorpi diferiți produși de celulele imune umane.

Descoperirea surpriză a fost făcută în timp ce cercetătorii investigau o altă boală şi ne-ar arunca cu un pas înainte împotriva pandemiei, a spus profesorul Huang Jinghe de la Universitatea Fudan din Shanghai.

Personalul Huang și colaboratorii de la Centrul Național de Analiză Științifică pentru Bolile Respiratorii din Guangzhou au dezvoltat opt ​​anticorpi foarte potenți complet diferiți într-un interval de timp scurt, utilizând această nouă metodă. Iar rezultatul este incredibil.

Cercetătorii au afirmat că cei opt anticorpi pe care i-au dezvoltat ar putea fi doar vârful aisbergului

Huang a declarat că metodologia lor poate transforma acești anticorpi puri într-un arsenal puternic pentru a ajuta în lupta împotriva pandemiei. Anticorpii noi ar putea fi produși printr-o metodologie normală. Producția în masă nu va fi o problemă, a declarat cercetătorul.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Există doar câțiva anticorpi care pot neutraliza Omicron pe această planetă. Chiar simt că am fost lovită de „Mâna lui Dumnezeu”.

Tratamentul cu anticorpi a îndeplinit o funcție esențială în lupta împotriva pandemiei. Zeci de milioane de indivizi au fost tratați cu medicamente cu anticorpi monoclonali. Dar administrația SUA a revocat autorizația de urgență pentru aceste medicamente luna trecută, deoarece nu funcționează pentru Omicron, o variantă extrem de transmisibilă, în contrast cu diferite tulpini de coronavirus.

Huang a declarat că descoperirea a fost un șoc

Colectarea mai multor tipuri de anticorpi puri nu a fost simplă, iar cercetătorii au încercat numeroase amestecuri. După multe eșecuri, au obținut 10 anticorpi artificiali pur și simplu cu 10% mai mari în măsurare decât un anticorp tipic de origine pură, ca răspuns la cercetători.

Opt dintre acești anticorpi pot lovi Omicron și diferite variante. Elementele, indiferent că provin din anticorpi puri complet diferiți, „au roluri de colaborare în cadrul cursului de neutralizare”, au declarat Huang și colegii săi în lucrare.

Cercetătorii au examinat acești anticorpi față de o variantă Omicron cu o nouă mutație pentru a evita atacul imunitar și au descoperit că aceștia au lucrat la fel de bine. Anticorpii bispecifici pot chiar neutraliza tulpinile anterioare, împreună cu Delta și chiar unele coronavirusuri purtate de lilieci. Rezultatele sugerează că acești noi anticorpi au avut un potențial mare de a face față noilor variante mai devreme sau mai târziu, ca răspuns la cercetători relatează scmp.com.