Și chiar dacă Chang'e 4, probabil, o să găsească metale prețioase, cum ar fi aurul, argintul sau platina, ar putea exista ceva acolo care ar servi ca o stație de combustibil lunar interstelar. ", după cum spune South China Morning Post.

Materia primă de pe Lună este Heliul 3, care, pentru moment, este prea costisitor transportul pe Pământ. Teoretic, izotopul non-radioactiv ar putea fi folosit drept combustibil pentru generațiile viitoare de nave spațiale pentru a explora cosmosul mai profund. 

"Imaginați-vă că conduceți de la NYC la Los Angeles fără benzinării pe traseu, a declarat Peter Diamandis, antreprenorul care a fondat XPrize. În plus, dacă China găsește orice altceva de valoare pe latura îndepărtată a lunii, mineritul ar putea fi mult mai ușor decât un asteroid din cauza gravitaţiei și apropierii de Pământ.

Statele Unite nu se lasă mai prejos şi se angajează să trimită o misiune pe Lună cât mai curând posibil sau să construiască o bază lunară care să dureze mai mult de data aceasta.

"Statele Unite se gândesc în termeni prezidențiali", a declarat Clive Neal, expert lunar la Universitatea din Notre Dame. "China se gândește în termen de zeci de ani." Potrivit lui Neal,  China poate testa capacitățile sale pentru misiuni mai sofisticate.  Pe cealaltă parte a Lunii, oamenii de știință chinezi pot vedea mai mult în spațiu.

Întrebarea care stă pe buzele tuturor este: Va deveni China proprietarul mândru al primei stații spațiale?