Evenimentul ZileiInternationalChina şochează! A dezvoltat un vehicul blindat extrem de complex

China şochează! A dezvoltat un vehicul blindat extrem de complex

China şochează! A dezvoltat un vehicul blindat extrem de complex
China dezvoltă propria versiune a vehiculului de asalt extrem de complex la fel de performant ca cel deţinut de marina americană.

Aşadar, inginerii chinezi au pus la punct un nou vehicul special de luptă pe care să-l folosească în timpul operațiunilor şi ca amfibie.

Postul de televiziune chinez China Central Television (CCTV) a lansat imagini ale noului vehicul blindat conceput pentru a curăţa căile pentru trupe și alte vehicule pe câmpurile minate dar şi bombele de pe marginea drumului sau dispozitivele explozive improvizate.

Noul vehicul blindat este prevăzut cu o turelă unică cu două sisteme pentru lansator de rachete. Televiziunea chineză nu a oferit, însă, detalii mai multe despre noul proiect.

Între timp, analiștii au remarcat rapid asemănările dintre noul vehicul blindat chinez și vehiculul deţinut de marina militară americană. Vehiculul fabricat în SUA, numit Assault Breacher Vehicle sau ABV, are caracteristici tehnice similare.

Breacher este echipat cu două lansatoare de linie de compensare a minelor, montate pe partea din spate a suprastructurii. Este vorba de rachete, care transportă explozibili de până la 100-150 m, detonând minele, bombele sau IED-urile la o distanță sigură.

În acest fel, se asigură trasee de siguranță în câmpurile minate pentru trupe și vehicule blindate. Vehiculul de asalt este operat de un echipaj format din doi, inclusiv comandant și șofer. Are o opțiune pentru telecomandă și poate fi operat de la distanță fără echipaj, notează defence.


Accesează: