Totuşi, responsabilii chinezi susţin că ţara nu va mai trece prin tragedia din 1998, când inundaţiile au ucis 4.150 de oameni şi a dus la evacuarea a peste 18 milioane de persoane.
Numai 187 de oameni şi-au găsit sfârşitul în ultimele săptămâni. Şi pagubele materiale sunt uriaşe. Zeci de mii de case au fost distruse de puhoaie, iar pierderile economice directe se ridică la cel puţin 21 de miliarde de dolari.
Meteorologii spun că sezonul ploios se va prelungi cel puţin până în luna august şi sunt aşteptate noi inundaţii mai ales în nordul Chinei.
În lupta cu inundaţiile
Zeci de râuri care traversează China au cunoscut debite istorice în urma precipitaţiilor. 
Lecţiile tragediei din 1998 a dus la construcţia "Barajului celor trei guri", cel mai mare din lume, finalizat în 2006 şi care va ţine departe o catastrofă asemănătoare cu cea de acum 12 ani.
Valul de inundaţii vine să testeze barajul.
"Barajului celor trei guri joacă acum un rol foarte important în lupta cu inundaţiile", spun autorităţile chineze, mai scrie AFP. <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/w-MTg07bzMY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/w-MTg07bzMY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3QfmOCSUCBY&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3QfmOCSUCBY&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>