„Oricine cunoaşte cât de cât diplomaţia chineză va şti că nu ne amestecăm niciodată în problemele interne ale altor ţări”, a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe.

Donald Trump a acuzat Beijingul că încearcă să influenţeze alegerile americane de la mijloc de mandat ţintind baza sa electorală în războiul comercial în curs între cele două ţări.

Casa Albă a anunţat luni taxe vamale suplimentare asupra mărfurilor din China, care reprezintă 200 de miliarde de dolari din importurile anuale ale SUA.

După anunţarea a doua zi a unor represalii de către Beijing asupra unor importuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari, Donald Trump, care este îngrijorat de posibilitatea ca republicanii să sufere o mare înfrângere în Congres în timpul alegerilor de la mijloc de mandat ce vor avea loc în mai puţin de două luni, a acuzat guvernul chinez că încearcă să îl fragilizeze politic.

„China a anunţat deschis că va încerca să influenţeze şi să schimbe alegerile noastre atacându-i pe agricultorii noştri, cultivatorii noştri şi pe muncitorii noştri din industrie, pentru că îmi sunt loiali”, a notat Donald Trump pe Twitter, transmite Agerpres.

Te-ar putea interesa și: