Evenimentul Zilei > EVZ Special > China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus
China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus

China le ordonă creștinilor să arunce crucile și imaginile cu Iisus

Toate bisericile din China sunt percepute ca o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez.

Pe fondul pandemiei de coronavirus, creștini săraci din China au primit ordin să renunțe la credința lor și să înlocuiască imaginile cu Isus cu portrete ale liderului Mao și ale președintelui Xi Jinping.

Altfel riscă să-și piardă ajutoarele sociale, informează Christian Post, citat de Tribuna Românească.

Publicația din Chicago aduce din nou la lumină persecuțiile și intimidările la care sunt supuși creștinii din China.

Cu brutalitate, autoritățile intră în casele credincioșilor și le ordonă să elimine toate simbolurile religioase din locuințe.

În mod obligatoriu, acestea trebuie înlocuite cu portrete ale lui Mao Zedong, părintele Republicii Populare Chineze, sau cu cele ale liderului de la Beijing, Xi Jinping.

Regimul din China percepe creștinismul ca pe o amenințare la adresa Partidului Comunist Chinez.

În egală măsură, autoritățile au închis sau distrus mai multe biserici creștine de pe teritoriul Chinei.

Prezentăm integral acest material:

„Revista dedicată libertății religioase Bitter Winter relatează că în aprilie, oficialii Partidului Comunist Chinez au vizitat casele creștinilor din Linfen, un oraș din provincia Shanxi.

Prezenți acolo, au ordonat rezidenților care primesc ajutoare sociale de la guvern să înlocuiască crucile, simbolurile religioase și imaginile din casele lor cu portrete ale liderilor comuniști din China.

Dacă creștinii se opun ordinului, oficialii le vor anula subvențiile.

„Gospodăriilor sărace din oraș li s-a spus să afișeze imagini cu Mao Zedong”, a spus un pastor local. „Guvernul încearcă să ne elimine credința și vrea să devină Dumnezeu în locul lui Iisus”.

Un membru al unei biserici dintr-un sat a relatat cum oficialii locali i-au distrus toate imaginile religioase și un calendar cu imaginea lui Isus din casă, înlocuindu-le cu un portret al lui Mao Zedong.

„Gospodăriile religioase sărace nu pot primi bani de la stat pentru nimic – trebuie să se supună Partidului Comunist pentru banii primiți”.

În mai, un oficial local din provincia estică Shandong a intrat abuziv în casa unui creștin local pentru a-i pune pe pereți portretele lui Mao Zedong și Xi Jinping, afirmând că „Aceștia sunt cei mai mari zei. Dacă vrei să te închini cuiva, lor trebuie să te închini”.

În aprilie, guvernul orașului Xinyu din sud-estul provinciei Jiangxi a anulat subvenția minimă a unui creștin cu dizabilități și indemnizația lunară pentru handicap, echivalentul a aproximativ 14 dolari, deoarece credinciosul a continuat să participe la serviciile de închinare în ciuda ordinelor guvernului.

În mod similar, în ținutul Poyang, unei femei creștine în vârstă de 80 de ani i-a fost sistat ajutorul guvernamental pentru ca a afirmat „Mulțumesc lui Dumnezeu” după ce a primit subvenția lunară, echivalentul a aproximativ 28 de dolari, la mijlocul lui ianuarie.

„Se așteptau să laud bunătatea Partidului Comunist în schimb”, a spus bătrâna.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: