Evenimentul Zilei > International > China amenință direct SUA. Acest pas înseamnă război!
China amenință direct SUA. Acest pas înseamnă război!

China amenință direct SUA. Acest pas înseamnă război!

Administrația Biden se confruntă încă din primele zile cu o criză majoră. China a preluat inițiativa în conflictul geopolitic și face o mutare extrem de periculoasă.

China amenință direct SUA! Beijingul spune că va împiedica, prin orice mijloace, o încercare de a obține independența Taiwanului. Conducerea comunistă de la Beijing dă un avertisment sever noii administrații Joe Biden. Independența Taiwanului „înseamnă război”.

China amenință direct SUA

Avertismentul dur a fost dat de purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al apărării. Wu Qian a declarat joi că armata chineză desfășoară activități militare în strâmtoarea Taiwan.  Aceasta demonstrație de forță e  un„răspuns sever la ingerința forțelor externe și provocărilor forțelor independenței taiwaneze”.

“Le spunem serios forțelor independenței din Taiwan: cei care se joacă cu focul, că se vor arde singuri, iar independența Taiwanului înseamnă război”, a declarat Wu într-o conferință de presă.


Începe primul război al lui Joe Biden? Panică în Orientul Mijlociu!


“Armata Populară de Eliberare a Chinei va lua toate măsurile necesare pentru a contracara cu hotărâre orice formă de încercări separatiste dea obșine independența Taiwanului și pentru a apăra cu fermitate suveranitatea națională și integritatea teritorială a Chinei”.

Declarațiile incendiare ale lui Wu vin într-un moment extrem de complicat, Tensiunea militară din strâmtoarea Taiwanului a crescut în mod semnificativ în ultimii ani.

Beijingul consideră insula estea o provincie separatistă care trebuie reunită cu continentul și a declarat întotdeauna că nu va renunța niciodată la opțiunea unei intervenții militare. Beijingul se opune oricărei ingerințe străine în această „afacere internă a Chinei”.


România are și astăzi o graniță stabilită de Hitler! Istoria secretă


În weekend, China continentală a trimis 13 avioane de război la capătul sudic al strâmtorii Taiwan, potrivit ministerului apărării taiwanez. Acestea includeau un avion de transport Y-8, opt bombardiere H-6K și patru avioane de luptă J-16.

China amenință direct SUA, Biden nu cedează

Chinezii cresc miza încercând să pună Administrația Biden în defensivă. Americanii nu par, însă, să cedeze. Miercuri, Linda Thomas-Greenfield, nominalizată pentru postul de ambasador SUA la ONU, a declarat că Washingtonul trebuie să ajute.

La audierea de confirmare din Senatul SUA, ea a spus că Taiwanul este „una dintre cele mai puternice democrații din regiune”, iar SUA trebuie să o sprijine, notează South China Morning Post.

Medicii au inventat virusul mortal dintr-un elan nobil! Istoria secretă