China amenință direct SUA! Beijingul spune că va împiedica, prin orice mijloace, o încercare de a obține independența Taiwanului. Conducerea comunistă de la Beijing dă un avertisment sever noii administrații Joe Biden. Independența Taiwanului „înseamnă război”.

China amenință direct SUA

Avertismentul dur a fost dat de purtătorul de cuvânt al ministerului chinez al apărării. Wu Qian a declarat joi că armata chineză desfășoară activități militare în strâmtoarea Taiwan.  Aceasta demonstrație de forță e  un„răspuns sever la ingerința forțelor externe și provocărilor forțelor independenței taiwaneze”.

“Le spunem serios forțelor independenței din Taiwan: cei care se joacă cu focul, că se vor arde singuri, iar independența Taiwanului înseamnă război”, a declarat Wu într-o conferință de presă.


Începe primul război al lui Joe Biden? Panică în Orientul Mijlociu!


“Armata Populară de Eliberare a Chinei va lua toate măsurile necesare pentru a contracara cu hotărâre orice formă de încercări separatiste dea obșine independența Taiwanului și pentru a apăra cu fermitate suveranitatea națională și integritatea teritorială a Chinei”.

Declarațiile incendiare ale lui Wu vin într-un moment extrem de complicat, Tensiunea militară din strâmtoarea Taiwanului a crescut în mod semnificativ în ultimii ani.

Beijingul consideră insula estea o provincie separatistă care trebuie reunită cu continentul și a declarat întotdeauna că nu va renunța niciodată la opțiunea unei intervenții militare. Beijingul se opune oricărei ingerințe străine în această „afacere internă a Chinei”.


România are și astăzi o graniță stabilită de Hitler! Istoria secretă


În weekend, China continentală a trimis 13 avioane de război la capătul sudic al strâmtorii Taiwan, potrivit ministerului apărării taiwanez. Acestea includeau un avion de transport Y-8, opt bombardiere H-6K și patru avioane de luptă J-16.

China amenință direct SUA, Biden nu cedează

Chinezii cresc miza încercând să pună Administrația Biden în defensivă. Americanii nu par, însă, să cedeze. Miercuri, Linda Thomas-Greenfield, nominalizată pentru postul de ambasador SUA la ONU, a declarat că Washingtonul trebuie să ajute.

La audierea de confirmare din Senatul SUA, ea a spus că Taiwanul este „una dintre cele mai puternice democrații din regiune”, iar SUA trebuie să o sprijine, notează South China Morning Post.

Medicii au inventat virusul mortal dintr-un elan nobil! Istoria secretă