Locul este aproape inaccesibil, pentru că a fost săpat într-un făgaș de munte. Aici păritele intenționa s-și ridice chilia, în aceșați loc în care sculptase chipul fecioarei Maria.

Chilia nu a fost însă terminată, întrucât, după săparea unei scobituri în stâncă, părintele a observat că stânca începe să se fisureze, întrucât se infiltra apă.

Arsenie Boca a reușit cu ajutorul altor localnici să sape o scobitură în stâncă, având o înălțime de 1,65-1,75 de metri și o lățime de 80 de centimetri.

"A renunţat pentru că a constatat că se infiltrează apă. Părintele a renunţat la această lucrare şi din motivul acesta, dar şi din teama de a nu se face o legătură greşită între partizanii care se ascundeau prin aceşti munţi şi el. Părintele Arsenie Boca a fixat un loc socotit de retragere, care până la urmă nu a fost de retragere, nici pentru el şi nici pentru altcineva, pentru că e în apropiere o cabană turistică", a declarat Arhimandritul Teofil Părăian. 

Celebrul duhovnic Arsenie Boca, numit și Sfântul Ardealului, a fost, printre altele, stareț la mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop

Arsenie Boca a fost unul din martirii gulagului comunist, închis de Securitate, și forțat să lucreze în Canal.

Sfântul Ardealului a murit pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia și a fost înmormântat la mănăstirea Prislop.