Evenimentul Zilei > Actualitate > Chesationar pentru descoperirea trombozei
Chesationar pentru descoperirea trombozei

Chesationar pentru descoperirea trombozei

Specialiștii din vestul țării încearcă să îi ajute pe bănățeni să identidice problemele de circulație sanguină cu care se confruntă. Ei au elaborate un chestionar care încearcă să identifioce persoanele cu risc de a suferi tromboize ale vaselor de sânge.

Medicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Clinic de Urgență Județean Timișoara au realizat un chestionar online cu ajutorul căruia persoanele interesate pot să își evalueze riscul de a face tromboză venoasă profundă. Acest instrument este extrem de util în caz de internare în spital sau în cazul zborurilor lungi. De asemenea, chestionarul poate fi o  sursă de prevenție în ceea ce privește tromboza profundă.

Tromboza venoasă profundă este o boală deosebit de periculoasă. Pe lângă faptul că se formează un cheag de sânge care blochează vena, acesta se poate rupe în bucăţi, numite emboli, care circulă în sânge şi se opresc în plămâni, situație care generează o altă boală gravă, finalizată deseori cu decesul pacientului, embolie pulmonară.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.