URMAŞUL lui Dracula ajută România. "Transilvania este în sângele meu". IATĂ cine spune asta

URMAŞUL lui Dracula ajută România. "Transilvania este în sângele meu". IATĂ cine spune asta

Până acum, peisajele montane din România au fost sinonime cu legenda vampirului, conducătorul crud care bea sângele victimelor sale şi care îşi teroriza inamicii, scrie ziarul britanic The Telegraph.

Dar Transilvania este şi casa ancestrală a Prinţului de Wales, un împătimit al grădinăritului şi arhitecturii clasice, potrivit Oficiului Turistic Român. Legăturile dintre familia regală şi Vlad Ţepes, care a trăit în secolul 15, nobilul ale cărui fapte au inspirat legenda sângeroasă, sunt exploatate acum într-o încercare de a atrage turiştii în ţara est-europeană.

Oficiul Naţional de Turism din România a promovat această legătură într-o broşură care a fost împărţită la Târgul Modial de Turism, eveniment inaugurat luni în Londra.

Prinţul apare într-un filmuleţ în care vorbeşte despre descendeţa sa îndepărtată din Vlad Ţepeş, conducătorul Valahiei din secolul 15, din viaţa căruia irlandezul Bram Stoker şi-a inspirat personajul Dracula. "Transilvania este în sângele meu", glumeşte prinţul Charles într-un interviu acordat anul trecut unei televiziuni. "Genealogia arată că sunt descendentul lui Vlad Ţepes".

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte materiale îl prezintă pe prinţul Harry, care a fost în România de Paşte, şi care spune că a călătorit cu Wizz Air, companie ce operează 20 de zboruri pe săptămână către patru oraşe din România, cu plecare din Londra. Potrivit Mariei Iordache, directorul organizaţiei din Marea Britanie, anul trecut 118.000 de turişti au vizitat România, "În 2012 vor fi şi mai mulţi,. În primul trimestru am avut o creştere de 7% la numprul de turişti din Marea Britanie. Dar vara şi toamna ne aşteptăm să avem o evoluşie chiar mai bună",a spus aceasta.