CFR Cluj, singura echipă românească din Top 100

CFR Cluj, singura echipă românească din Top 100

Campioana României este prima echipă din România în clasamentul pe luna august al Federaţiei de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), ocupând locul 85. În topul pe septembrie, se aşteaptă ca CFR Cluj să se afle între primele 50 ale lumii, după rezultatele excelente din Liga Campionilor.

A doua formaţie românească în topul publicat de IFFHS este Steaua Bucureşti, care a urcat patru poziţii faţă de luna iulie, ocupând locul 114. Formaţia antrenată de Dan Petrescu, Unirea Urziceni, a coborât patru poziţii în top şi ocupă locul 140.

Dinamo ocupă locul 152 al clasamentului, iar Rapid este abia a 224-a formaţia a lumii. Feroviarii au suferit o coborâre şoc, de 46 de poziţii faţă de luna iulie. FC Vaslui ocupă locul 162.

A şaptea formaţie românească prezentă în topul IFFHS, FC Timişoara, ocupă locul 319, în urma unor formaţii ca Al Quwa Al Jawiya Baghdad sau campioana Omanului, Al-Nahda.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca şi în luna iulie, topul este condus de campioana Europei, Manchester United. Chelsea este co-lider, iar pe locul trei este FC Barcelona. Boca Juniors este singura formaţiei din afara Europei prezentă în Top 10, pe locul 4. Adversare CFR Cluj:

Chelsea - locul 1 (la egalitate cu Manchester United)

AS Roma - locul 9

Girondins de Bordeaux - locul 31 Adversare Steaua:

Bayern Munchen - locul 6 AC Fiorentina - locul 7

Olympique Lyon - locul 10