CFR Cluj, peste Steaua

CFR Cluj, peste Steaua

Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică (IFFHS) a publicat, astăzi, clasamentul cluburilor de fotbal pe luna octombrie.

Cea mai bine clasată echipă românească dintre primele 400 de formaţii din lume este CFR Cluj, care ocupă locul 87, acumulând 122 de puncte.

Campioana României, clasată cu două locuri mai jos faţă de poziţia ocupată în urmă cu o lună, are un avans de 7.5 puncte în faţa Stelei, care ocupă poziţia a 97-a. Steliştii au urcat 17 locuri în clasament faţă de poziţia ocupată în septembrie.

Pe locul 141, la egalitate cu două echipe din capitala statului Peru, Universitario de Deportes şi Sporting Cristal Lima, se găseşte Unirea Uriziceni, cu scorul 97.5 de puncte acumulate.

Ne puteți urmări și pe Google News

FC Vaslui este a patra echipă românească în clasamentul IFFHS, "galben-verzii" ocupând locul 181 cu 85.5 puncte. Celelate formaţii bucureştene incluse în clasament sunt Dinamo, locul 217 cu 77 de puncte, la egalitate cu echipa din Honduras Olimpia Tegucigalpa, şi Rapid, locul 258 - 71 puncte, alături de indienii de la Dempo Sports Club Goa, albanezii de la  Vllaznia Shkodër şi saudiţii de la Al Ittihad.

Ultima formaţie din România prezentă în clasametul IFFHS pe luna octombrie este FC Timişoara, "bănăţenii" ocupând locul 316, cu un punctaj de 64.5.

FC Barcelona şi FC Liverpool împart primul loc al clasamentului pe luna octombrie cu 270 de puncte, "catalanii" reuşind un avans de 4 locuri, în timp ce "cormoranii" au urcat două poziţii. Adversari mult mai bine cotaţi

Adversarele Stelei în Liga Campionilor ocupă poziţii de top în clasamentul IFFHS, Bayern Munchen, Fiorentina şi Olympique Lyon ocupând locul 6, 7, respectiv 9.

Chelsea Londra este cea mai bine cotată adversară a CFR-ului, englezii ocupând poziţia a patra. Celelate adversare ale clujenilor, AS Roma şi Bordeaux, sunt pe 11, respectiv 24.