Gruparea din Gruia pare că se află într-o nouă criză de formă, după cea de la începutul sezonului, care a dus la demiterea antrenorului Ioan Andone.

Ultimele două partide ale campioanei, de la Bordeaux şi de la Timişoara, au consemnat tot atâtea înfrângeri. Prilej pentru oficialii clujeni să anunţe că vor trece la sancţiuni pecuniare pentru redresarea situaţiei. „Până când nu vom ajunge la patru puncte de lider, indiferent care va fi acela, primele sunt blocate“, a spus, după eşecul de pe Bega, preşedintele Iuliu Mureşan.

Probleme financiare în Gruia

Represaliile financiare iniţiate la CFR Cluj par să ţină însă nu numai de formă. Nu doar echipa lui Maurizio Trombetta e în criză, ci – spun surse din anturajul patronului Arpad Paszkany – şi finanţele clubului. Stagnarea pieţei imobiliare a afectat, aşa cum era de aşteptat, şi firmele administrate de Paszkany, patronul echipei ardelene. Afaceristul clujean este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa imobiliară din România. Proiectele derulate prin firmele Tri Granit şi Sigma Towers, două dintre principalele surse de venit ale echipei de fotbal, sunt în acest moment îngheţate.
 
Fostul antrenor Ioan Andone încă nu şi-a primit restanţele

 „Avem primele plătite la zi“, spun fotbaliştii de la CFR Cluj. „Nu sunt probleme financiare“, susţin şi oficialii clubului. Mai multe surse indică însă faptul că bugetul echipei din Gruia depinde în acest moment, în mare măsură, de banii de la UEFA, din participarea ardelenilor în Liga Campionilor!
 
Faptul că fostul antrenor, Ioan Andone, încă nu şi-a încasat banii (aproximativ 200.000 de euro) de la CFR este doar un indiciu că la Cluj nu mai curg lapte şi miere. Sancţiunile financiare fără precedent la echipă sunt alt semn că în Gruia se aşteaptă cu teamă semnele recesiunii.