CFR Cluj, egal uriaş cu Chelsea

CFR Cluj, egal uriaş cu Chelsea

Ardelenii au oferit aseară o nouă surpriză de proporţii în Liga Campionilor, remizând la Cluj, 0-0, cu colecţia de vedete de la Chelsea Londra.

Astă-seară, celelalte cinci echipe româneşti angrenate în competiţiile europene vor juca runda decisivă pentru calificarea în grupele Cupei UEFA. Ardelenii au remizat cu superstarurile de la Chelsea după un meci în care au avut o bară. CFR păstrează şanse la primăvara Ligii Campionilor. CFR Cluj continuă să surprindă Europa fotbalistică în Liga Campionilor.

După succesul de pe „Olimpico“, 2-1 în prima etapă, cu AS Roma, transilvănenii au obţinut aseară o remiză imensă: 0-0 cu colecţia de vedete strânsă de Abramovici la Chelsea. Cu acest punct, ardelenii se păstrează pe un incredibil loc secund în clasamentul Grupei A după două etape şi au şanse reale de calificare în „optimile“ Ligii!

Excelent aşezată în teren de italianul Maurizio Trombetta, CFR Cluj a început bine meciul cu Chelsea şi a intrat la pauză cu un nesperat 0-0.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primul şut pe spaţiul porţii apărate de Cech a venit abia în debutul părţii secunde (autor Mureşan), dar CFR a avut cele mai mari ocazii ale primelor 45 de minute. Lucrurile au stat la fel şi în repriza secundă. Clujenii s-au apărat organizat şi au atacat periculos.

Punctul culminant a fost atins în minutul 80, când Trică a trimis o minge în bara porţii lui Cech.

> La intrarea echipelor pe teren, galeria campioanei României a desfăşurat un banner imens pe care era desenat chipul argentinianului Culio, eroul de pe „Olimpico“ din Roma, şi pe care scria cu litere de-o şchioapă, „Draculio“.

SUPORTERI

12 „hooligans“ englezi au ajuns la Cluj fără escortă

Chelsea Londra a fost însoţită la Cluj de câteva sute de suporteri care au venit în Ardeal în dimineaţa partidei cu CFR, la bordul mai multor curse charter. Fani cu acte în regulă ai grupării de pe „Stamford Bridge“, aceştia au plătit aproximativ 240 de lire sterline pentru excursia în România. „Pe măsură ce echipa avansează în fazele superioare ale Ligii Campionilor, beneficiem de reduceri, ca recompensă pentru fidelitatea noastră“, ne-a mărturisit Clive Winter, un galez din Merthyr Tydfil, nelipsit de ani buni de la meciurile „alb-albaştrilor“.

Pe lângă fanii veniţi în mod organizat din Anglia, la Cluj a sosit şi un grup de 12 persoane, celebrii „hooligans“.

I-au fentat pe poliţişti

Aceştia au călătorit pe cont propriu şi au ajuns în oraşul de pe Someş cu trenul, încă de marţi seară. Pe drum au făcut scandal. La Războieni, locomotiva trenului în care se aflau cei 12 s-a defectat, iar englezii au fost nevoiţi să schimbe garnitura. Un conductor de tren a anunţat, prin telefon, poliţia feroviară clujeană, care a luat măsuri şi s-a organizat pentru a-i întâmpina pe englezii turbulenţi. Experienţa de hooligans i-a salvat însă pe cei 12 englezi. Pe peronul gării din Cluj, aceştia s-au dat jos din tren doi câte doi şi s-au răspândit în direcţii diferite, fentându-i astfel pe poliţişti.

Mureşan l-a pupat pe chelia norocoasă pe Tony

Ţinuţi în hotel de Felipe Scolari timp de aproape 48 de ore, exceptând antrenamentul oficial, fotbaliştii de la Chelsea s-au grăbit să ajungă la arena din Gruia. Autocarul care i-a transportat pe „alb-albaştri“ la stadion a intrat pe poarta acestuia la ora 19.55, cu aproape două ore înaintea partidei.

La 20.18, cu o maşină de poliţie în faţă, şi-a făcut apariţia şi autocarul campioanei României, CFR Cluj. Îmbrăcaţi la patru ace, fotbaliştii italianului Maurizio Trombetta au fost întâmpinaţi de patronul Arpad Paszkany şi de preşedintele Iuliu Mureşan. Acesta din urmă i-a îmbrăţişat pe toţi jucătorii. Ca bonus, Mureşan i-a sărutat chelia lui Tony, fotbalistul care l-a tuns „zero“ pe preşedintele din Gruia după câştigarea Ligii I.

LIGA CAMPIONILOR

CFR CLUJ - CHELSEA . . . . . . . . . 0-0

CFR: Stăncioiu 6 - Tony 7, Cadu 8, De Sousa 7, Pereira 7 - Dani 7, G. Mureşan 7 - Dubarbier 7, Trică 6 (88, Didi), Culio 6 - Kone 6. Antrenor: Maurizio Trombetta

CHELSEA: Cech 7 - Bosingwa 6, Alex 6, Terry 7, Bridge 6 - Kalou 5 (46, Anelka 6), Obi Mikel 6, Ballack 6, Lampard 7 - Drogba 5 (58, Belletti 5), Malouda 5 (74, Di Santo 5). Antrenor: Felipe Scolar

i Stadion: „Dr. C-tin Rădulescu“, Cluj; Spectatori: 20.620; Arbitri: F. Meyer 7 - S. Glindemann 7, D. Scheppe 7 (toţi din Germania)

VEZI COMENTARIUL LIVE AL PARTIDEI