Evenimentul Zilei > Politica > CExN al PSD a adus schimbări majore în Guvern. Continuă suspansul în PSD
CExN al PSD a adus schimbări majore în Guvern. Continuă suspansul în PSD

CExN al PSD a adus schimbări majore în Guvern. Continuă suspansul în PSD

Comitetul Executiv Național al PSD se întrunește luni, la Parlament, pentru a stabili miniștrii remaniați și pentru a discuta despre nemulțumirile din partid.

După ce săptămâna trecută doi noi miniștri au venit în Guvern, Ecaterina Andronescu la Ministerul Educației și George Ciamba la Afaceri Europene, ședința social-democraților aduce schimbări majore în Guvern.

 

Actualul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, va merge la Ministerul Transporturilor, deoarece s-a considerat că a îndeplinit programul de guvernare în ceea ce privește ministerul pe care l-a condus. Ea va fi înlocuită de deputatul Marius Budăi. Ministerul Comunicațiilor va fi condus de Alexandru PEtrescu, care îl va înlocui pe Bogdan Cojocaru.

 

Ioana Bran, cea care conduce Ministerul Tineretului, va fi înlocuită de Bogdan Matei, iar Daniel Breaz va prelua Ministerul Culturii de la George Ivașcu. Ministrul demisionar Mihai Fifor va fi înlocuit în Guvernul Dăncilă de către Gabriel Leș, care a mai condus Apărarea și în Cabinetul Grindeanu. Niculae Bădălău va intra în Guvern pentru a conduce Ministerul Economiei în locul lui Dănuț Andrușcă.