Evenimentul Zilei > Social > Cetățeni străini cu rezidență ilegală, depistați de polițiștii de imigrări, la Constanța
Cetățeni străini cu rezidență ilegală, depistați de polițiștii de imigrări, la Constanța

Cetățeni străini cu rezidență ilegală, depistați de polițiștii de imigrări, la Constanța

În numai două săptămâni, în urma acțiunilor organizate de polițiștii de imigrări constănțeni, au fost depistați șase cetățeni străini în situații ilegale, aplicându-se sancțiuni de peste 40.000 de lei. În județul Constanța sunt înregistrați peste 500 de cetățeni străini cu drept legal de ședere, cei mai mulți fiind angajați ai diverselor firme de pe litoral.

Acțiunile polițiștilor de imigrări din Constanța au fost efectuate, împreună cu celelalte structuri din MAI, pe linia combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, pe raza de competență. Potrivit șefului Serviciului pentru Imigrări Constanța, subcomisar de poliţie Mircea Labeș, polițiștii de imigrări au depistat, în situații ilegale, șase cetățeni străini, trei din Turcia și câte unul din Algeria, Republica Moldova și Angola. Astfel, în urma controalelor efectuate la sediile unor firme  care au angajați cetățeni străini, au depistat trei persoane din Turcia, Algeria și Republica Moldova care munceau la negru.

Cetățeanul turc care locuia ilegal, lucrând în comerț, a fost sancționat cu amendă în valoare de 1200 de lei. Trei societăți comerciale cu obiecte de activitate și IT, au fost amendate cu suma totală de 30.000 de lei, pentru nerespectarea legii privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României. De asemenea, în cadrul acțiunilor a fost depistat, cu ședere ilegală, un tânăr de 21 de ani, din Angola. Pe numele lui a fost emisă decizia de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, fiind amendat și cu 400 de lei conform legii privind regimul străinilor în România.

Totodată, duminică noaptea, într-o acțiune comună cu polițiștii de frontieră, au fost depistați, în trecere frauduloasă a frontierei de stat din Bulgaria, doi cetățenii turci aduși în țară, ilegal, de patru călăuze. Cei doi au fost predați autorităților bulgare în termen de 24 de ore, în baza Acordului de Readmisie. Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea de acţiuni privind combaterea şederii și muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. (foto-IRI)