Evenimentul Zilei > Actualitate > Cetățean turc, ascuns în cabina unui tir, prins de polițiștii de frontieră de la Calafat
Cetățean turc, ascuns în cabina unui tir, prins de polițiștii de frontieră de la Calafat

Cetățean turc, ascuns în cabina unui tir, prins de polițiștii de frontieră de la Calafat

Un tânăr de 20 de ani, din Turcia, a fost depistat de polițiștii de frontieră din Calafat, ascuns sub paravanul cabinei unui autocamion, condus de un cetăţean turc, în timp ce încerca să intre ilegal în țară.

S-a întâmplat, astăzi dimineață, la ora 03.20, când în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat, pentru a intra în ţară, un cetăţean turc la volanul unui autocamion marca Volvo, înmatriculat în Turcia. Acesta transporta pepeni, din Turcia în Germania.

 

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, la controlul exterior al cabinei, în partea superioară a acesteia, a fost descoperit ascuns sub paravan un bărbat. Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în bagajul bărbatului o carte de identitate valabilă, eliberată de autoritățile din Turcia.

 

Tânărul, în vârstă de 20 ani, a declarat că în urmă cu două zile a plecat din Turcia  şi intenționa să ajungă în Franţa, unde are rude. De asemenea, a mai declarat că la destinaţie urma să plătească şoferului suma de 1.500 de euro.

 

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi cetățeni turci, iar conform protocolului româno-bulgar, transfugul, şoferul, cât şi mijlocul de transport au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor.