Codul galben de instabilitate atmosferică pentru județul Constanța, manifestat cu precipitații abundente, a dus la inundarea centrului orașului Cernavodă. Apa a intrat în mai multe  spații comerciale, fără a afecta însă și casele. Sediul primăriei Cernavodă este în pericol să fie inundat.  Câteva mașini staționare în zonă au fost acoperite de apa al cărui nivel crește necontrolat. Începând cu ora 17.50, în orașul Cernavodă, județul Constanța,  20 de pompieri din cadrul Detașamentului ISU Cernavodă intervin pentru evacuarea apei din centrul orașului, potrivit ISU Dobrogea.  Se acționează cu o autospecială de stingere, patru motopompe și un autocamion.

Meteorologii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate, care a intrat în vigoare la ora 12  și este valabil până la ora  23. Printre fenomenele vizate se numără     și manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.