Evenimentul Zilei > Economie > Cerere uriașă pentru mașina electrică Dacia Spring. Precomenzile au blocat site-ul companiei
Cerere uriașă pentru mașina electrică Dacia Spring. Precomenzile au blocat site-ul companiei

Cerere uriașă pentru mașina electrică Dacia Spring. Precomenzile au blocat site-ul companiei

Românii pot rezerva, de sâmbătă, mașina electrică Dacia Spring. Interesul trezit de noul model al companiei Dacia Renault, cel mai ieftin din Europa, a întrecut toate așteptările.

Cerere uriașă pentru mașina electrică Dacia Spring. Dacia a lansat sâmbătă, precomenzile pentru primul său model electric.

Modelul Dacia Spring, cel mai ieftin din gamă în Europa

A devenit oficial cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Din cauza interesului mare al potențialilor clienți, site-ul companiei s-a confruntat cu probleme, potrivit G4media.

Utilizatorii de pe forumurile auto atrag atenția că începând cu ora 14.00, site-ul nu a mai funcționat o perioadă și că au existat numeroase erori. Au semnalat chiar și retragerea banilor fără a primi o confirmare. Compania Dacia Renault a venit ulterior cu precizări, spunând că întâmpină dificultăți, dar lucrează la remedierea lor. Dacia nu a dat însă un termen pentru rezolvarea dificultăților.

În jurul orei 19.00, compania a anunțat că a soluționat o serie de probleme. Mai precis, toți cei care au făcut deja o precomandă pentru noua Dacia Spring vor primi un mail de confirmare a acesteia, însoțit de codul de precomandă. Cei care au plătit de mai multe ori taxa de rezervare pentru noul model vor fi contactați pentru a li se restitui surplusul.

Dacia Spring

Cerere uriașă pentru mașina electrică Dacia Spring. Poate fi cumpărată cu 7.700 de euro, dar cu două condiții

Dacia Spring poate fi cumpărat în România cu numai 7.700 de euro. Acest preț este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții cheie. Prima este ca achiziția să se realizeze prin intermediul programului „Rabla Plus”. Astfel se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor integral electrice. Cea de-a doua este casarea la schimb a unui vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

Prețul oficial de comercializare al modelului Dacia Spring, versiunea «Comfort Plus» în România începe de la 16.800 și poate ajunge la 18.100 de euro.

Primele mașini vor fi livrate în septembrie. Garanție de 3 sau 8 ani

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh. Poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Potrivit companiei, modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, ce cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil în 3 culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga Goji Red. Garanţia oferită este de 3 ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de 8 ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică. Primele mașini Dacia Spring vor fi livrate în septembrie 2021.

Foto: Dacia Renault

Dacia Spring
Dacia Spring