Pe urmele acestui caz care a stârnit numerose reacții pe paginile de socializare, evz.ro a obținut informații legate de modul în care subofițerul de la Detașamentul de Pompieri „Morarilor” din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Dealul Spirii” București-Ilfov a ajuns în atenția unei Comisii de disciplină.

Surse din cadul IGSU au precizat că cel care l-a raportat pe subofițer șefilor de la ISU București-Ilfov este chiar comandantul de detașament al acestuia, de la Detașamentul de Pompieri „Morarilor”.

În raportul înaintat conducerii ISU, comandantul cu pricina „l-a pârât” pe subofițer că nu s-a adresat respectuos, pe Facebook, la adresa lui Raed Arafat. Adică nu i s-a adresat cu titulatura: domnul secretar de stat.

Surse din interiorul instituției au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că cel mai tare i-ar fi deranjat pe comandanți termenul de „sclavie”, folosit de subofițer în textul postat pe Facebook. Mai ales că, susțin aceleași surse, pompierii ar fi fost instruiți să fie ponderați în postările pe Facebook, întrucât sunt o structură militară iar nemulțumirile se pot raporta ierarhic.

Concret, pompierul, care are gradul de plutonier major, a postat, la sfârșitul lunii noiembrie, pe pagina sa de Facebook, un link de pe portalul instanțelor către un proces în care un coleg se judecă cu ISU „Dealul Spirii” București-Ilfov pentru plata unor drepturi salariale.

Acesta câștigase în prima instanța, la Tribunalul București, aproximativ 45.000 de lei, reprezentând plata orelor suplimentare efectuate în timpul săptămânii, dar și în zilele de sâmbătă și duminică, în zilele de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, precum și dobânda legală aferentă drepturilor salariale.

Iată mesajul care i-a deranjat pe șefii ISU:

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE