Concret, principalul proiect asumat în pestectiva anului 2021 de muni cipalitate, este „Multiplexity 2021, Centru Artă – Tehnologie – Experimentare”, un spațiu de experimentare prin tehnologie și artă. Construcția, care ar urma să coste 12 milioane de euro, după cum arată estimările, va fi amenajată pe locul Grpădinii de vară a filarmonicii bănățene, banii urmând să vină din bugetul local și din fonduri europene.

Primăria Timișoara organizează un concurs de soluții pentru ridicarea acestui centru. ”Vreau o clădire nouă, dar avem și variante de back-up. Până acum s-au făcut deja dezvoltări pe această variantă, de refuncționalizare a unor clădiri existente, cum ar fi Moara Prohaska și Muzeul Tramvaielor”, explică primarul Nicolae Robu. Edilii au în plan inclusiv reconversia unui spațiu industrial abandonat, însă în acest caz trebuie să găsească fonduri pentru a-l cumpăra.

 

De asemenea, munciipalitatea s-a angajat că va finanța transformarea Sinagogii desacralizate din Piața Traian într-un spațiu multifuncțional.