Unul dintre artiştii care au urcat pe scena Sălii Palatului, Ducu Bertzi, ne-a declarat că atmosfera din timpul spectacolului a fost extraordinară. O sală întreagă a cântat practic în acelaşi timp cu interpreţii. 

Părea că publicul nu vrea ca spectacolul să se termine, fiecărui interpret cerându-i-se în acest sens bisuri. Asta a făcut ca spectacolul să dureze nu mai puţin de opt ore.

„Eu am cântat la ora 1 noaptea. Mi-a venit rândul cu o oră mai târziu, faţă de programul iniţial”, ne-a povestit Ducu Bertzi.

Acesta a remarcat totodată că foarte mulţi tineri cunosc perfect melodii lansate cu zeci de ani în urmă în cadrul Cenalcului. Demonstrând că părinţii le-au povestit copiilor lor despre ceea ce a însemnat muzica şi atmosfera Cenacului, în anii ’70 – ’80.

Din mii de piepturi a răsunat imnul Craiovei, „Oltenia, eterna Terra-Nova”. Versurile au fost scrise de Adrian Păunescu. A fost unul dintre momentele cu mare încărcătură emoţională. De data asta, în memoria celui care de curând a plecat dintre noi, Ilie Balaci.

Evandro Rossetti, Radu Gheorghe și Mircea Vintilă. Cosma Răcoare, Broasca Țestoasă și Mielul
FOTO: FACEBOOK