Evenimentul Zilei > Social > Cenaclul Flacăra a renăscut la Sala Palatului
Cenaclul Flacăra a renăscut la Sala Palatului

Cenaclul Flacăra a renăscut la Sala Palatului

Cenaclul Flacăra a renăscut printr- un spectacol grandios, de opt ore, la Sala Palatului. Duminică, 3 noiembrie 2018, la 45 de ani de înfiinţarea acestui fenomen cultural şi la 75 de ani de la naşterea poetului Adrian Păunescu, mii de oameni au fredonat melodiile încă vii, în spiritul lor.

Unul dintre artiştii care au urcat pe scena Sălii Palatului, Ducu Bertzi, ne-a declarat că atmosfera din timpul spectacolului a fost extraordinară. O sală întreagă a cântat practic în acelaşi timp cu interpreţii. 

Părea că publicul nu vrea ca spectacolul să se termine, fiecărui interpret cerându-i-se în acest sens bisuri. Asta a făcut ca spectacolul să dureze nu mai puţin de opt ore.

„Eu am cântat la ora 1 noaptea. Mi-a venit rândul cu o oră mai târziu, faţă de programul iniţial”, ne-a povestit Ducu Bertzi.

Acesta a remarcat totodată că foarte mulţi tineri cunosc perfect melodii lansate cu zeci de ani în urmă în cadrul Cenalcului. Demonstrând că părinţii le-au povestit copiilor lor despre ceea ce a însemnat muzica şi atmosfera Cenacului, în anii ’70 – ’80.

Din mii de piepturi a răsunat imnul Craiovei, „Oltenia, eterna Terra-Nova”. Versurile au fost scrise de Adrian Păunescu. A fost unul dintre momentele cu mare încărcătură emoţională. De data asta, în memoria celui care de curând a plecat dintre noi, Ilie Balaci.

Evandro Rossetti, Radu Gheorghe și Mircea Vintilă. Cosma Răcoare, Broasca Țestoasă și Mielul
FOTO: FACEBOOK

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.