Evenimentul Zilei > Actualitate > Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă vorbește despre homosexualitate. „E genetică, la fel ca și alcoolismul”
Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă vorbește despre homosexualitate. „E genetică, la fel ca și alcoolismul”

Celebrul neurochirurg Leon Dănăilă vorbește despre homosexualitate. „E genetică, la fel ca și alcoolismul”

Proiectul de lege prin care se interzice folosirea țigărilor electronice în spațiul public a primit, marți, un aviz negativ în Comisia pentru sănătate din Senat, iar celebrul neurochirurg Leon Dănăilă a făcut remarci care au șocat audiența.

Din experiența lui medicală cât și din cunoștințele acumulate de-a lungul vieții sale dedicate științei, Prof. Acad. Prof. Dr. Dănăilă, specialist neurochirurg la Spitalul "Gh. Marinescu" din București, a spus că „Fumatul este ca și alcoolismul, ca și homosexualitatea, ca și alte droguri. Sunt transmise genetic și nu o să dispară niciodată. Nu numai genetic sunt transmise, ci și prin educație. Cu banii pe care îi dăm și cu produsele electronice care au apărut, sunt de aceeași nocivitate ca și țigările pozitive. Pe de altă parte, fumatul are și efecte benefice. Are benefic asupra memoriei, pentru că excită nicotina. Sunt niște studii, le-am citit și eu”, a declarat Leon Dănăilă în timpul ședinței.

Una dintre modificările aduse proiectului de lege prin care se interzic țigările electronice în spațiile publice prevede că „prin fumat se înțelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conținut în țigarete, țigări de foi, cigarillor și pipe, precum și inhalarea voluntară a aerosolilor rezultați în urma vaporizării substanțelor cu dispozitive electronice de tip «țigaretă electronică» sau al dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului”. 

Proiectul a fost inițiat de mai mulți parlamentari ai USR, PMP, PNL și UDMR.