De-a lungul ultimei sale nopţi, omul de afaceri a încercat de trei ori să-şi ia viaţa. Primele două încercări, una prin înjughiere, cealaltă prin spânzurare, nu au fost duse „la bun sfârşit”. Cea de-a treia însă, printr-un salt în gol de la etajul doi al vilei sale de la Snagov, i-a reuşit: Erbaşu a fost găsit zdrobit de fundul piscinei goale.

Din anchetă reiese faptul că înainte de prima tentativă Erbaşu a scris nu unul, ci două bilete de adio. Din cele opt pagini, soţia sa a dat doar două autorităţilor. Astfel, cu biletele de adio lângă el, în garajul casei, Erbaşu a încercat să-şi înfingă un cuţit in inimă, însă spaima l-a cuprins şi s-a răzgândit. Apoi, omul de afaceri a improvizat un ştreang pentru a se spânzura, care s-a rupt însă sub greutatea celor 115 kilograme. A căzut pe jos inconşient, dar la scurt timp şi-a revenit. În cele din urmă, în aceeaşi noapte, convins că trebuie să moară, s-a aruncat de la etajul 2 al casei în piscina goală.

 

INFO

 

În acea noapte, Alex Erbaşu, fiul magnatului, se pregătea să petreacă cu două fete în vila de la Snagov. Văzând că lumina era aprinsă şi că cineva din familie a ajuns înaintea sa, nu a mai intrat şi a plecat cu cele două fete. Persoana din casă era chiar tatăl său.

 

CV

 

Christian Levant a fost unul dintre cei mai prolifici reporteri de investigatie ai EVZ. A mai lucrat mulţi ani la ziarul Ring.