Evenimentul Zilei > Social > Cele mai scumpe 5 cărți din istorie
Cele mai scumpe 5 cărți din istorie

Cele mai scumpe 5 cărți din istorie

Costă milioane de dolari și se regăsesc într-un singur exemplar. Cea mai scumpă carte din această listă de zece a fost cumpărată la o licitație cu 30 de milioane de dolari.

1. Codexul din Leicester. Acest volum, cumpărat în 1994 la o licitație, cu 30,8 milioane de dolari, conține desene, scrieri, notițe și schițe ale lui Leonardo da Vinci. Cumpărătorul a fost nimeni altul decât Bill Gates. 
2. Evangheliile lui Henric Leul. Această carte a fost creată în secolul al XII-lea, în Germania. Are peste 250 de pagini și este considerată o capodoperă a acelor vremuri. A fost cumpărată în 1983 de un grup național german, cu 12,4 milioane de dolari.
3. Păsările din America. Pictorul John James a realizat ilustrațiile cu păsări americane – în mărime naturală – în secolul al XIX-lea. Volumul este considerat a fi unul dintre cele mai importante volume ilustrate. Un exemplar original a fost vândut cu 8,8 milioane de dolari în 2000.
4. Povestiri din Canterbury. Un exemplar al faimoasei cărți a lui Geoffrey Chaucer, care datează din secolul al XIV-lea a fost vândut în 1998 cu 7,5 milioane de dolari.
5. Volum cu piesele lui Shakespeare. Această carte publicată în 1623 a fost vândută în 2001, cu 6 milioane de dolari.
Sursa: The Listicles