Evenimentul Zilei > International > Cel mai tânăr parlamentar britanic din ultimii 350 de ani este o fată de 20 de ani
Cel mai tânăr parlamentar britanic din ultimii 350 de ani este o fată de 20 de ani

Cel mai tânăr parlamentar britanic din ultimii 350 de ani este o fată de 20 de ani

O membră a Partidului Naţional Scoţian (SNP), a devenit, la 20 de ani, cel mai tânăr parlamentar britanic din ultimii aproximativ 350 de ani.

Potrivit BBC, Mhairi Black l-a învins în alegeri pe unul dintre cei mai importanţi laburişti, fostul ministru de Externe din umbră Douglas Alexander. Ea s-a născut în 1994, când fostul deputat Douglas Alexander lucra deja pentru fostul premier laburist Gordon Brown şi avea trei ani atunci când Alexander intra în Camera Comunelor.

"Poate că sunt tânără, dar candidez pentru toţi. Ideea este că problemele care afectează tinerii sunt aceleaşi care îi afectează pe toţi", a declarat Mhairi Black.

"Indiferent de viziunea pe care o aveţi cu privire la viitorul Scoţiei, voi încerca să vă reprezint cât de bine voi putea", a spus Mhairi Black, după aflarea rezultatelor.

Cel mai tânăr parlametar din toate tinmpurile, în Marea Britanie, a fost Christopher Monck, al doilea duce de Albemarle. În 1667, tânărul duce avea doar 13 ani atunci când a fost ales parlamentar în Devon.