Evenimentul ZileiActualitateCel mai scump brad de Crăciun va fi admirat la Târgu Jiu. DNA l-a ținut sub sechestru

Cel mai scump brad de Crăciun va fi admirat la Târgu Jiu. DNA l-a ținut sub sechestru

Cel mai scump brad de Crăciun va fi admirat la Târgu Jiu. DNA l-a ținut sub sechestru
Celebrul brad de Crăciun cumpărat cu 100.000 de euro va fi montat anul acesta în centrul municipiului Târgu-Jiu.

După patru ani, celebrul brad de Crăciun cumpărat de autoritățile din Târgu Jiu pentru 100.000 de euro va putea fi admirat în centrul orașului. Achiziția a făcut obiectul unui dosar de cercetare penală, iar DNA a ținut bradul sub sechestru, pe parcursul anchetei.

Anul acesta, bradul va fi montat cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, spre bucuria unora, dar și spre indignarea altora. Aceștia din urmă consideră că suma cheltuită pentru acest ornament, este mult prea mare.

Bradul are o înălțime de 22 de metri, dar nu este natural, ci confecținat din aluminiu și oțel. Acesta este împodobit cu 8.000 de leduri, dar și un sistem de sonorizare. Când l-au cumpărat, reprezentanții Primăriei susțineau că structura metalică va fi folosită de sărbători timp de 12 ani.

Autoritățile locale au solicitat și au obținut o derogare, de la anchetatori, astfel că vor putea folosi celebrul brad de Crăciun. Astfel, vor face și o mică economie (comparativ cu prețul de achiziție) și nu vor mai cumpăra un alt pom, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți.

Cel mai scump brad  Crăciun, cumpărat la Târgu Jiu

Bradul de la Târgu Jiu este cel mai scump pom de Crăciun, achiziționat de vreo primărie din această țară, valoarea stârnind numeroase controverse. Achiziția s-a făcut în anul 2015 și a atras imediat ca urmare a sumei imense care a fost plătită, 100.000 de euro.

Mai mult, procurorii DNA au intrat pe fir și au demarat o anchetă pe acest subiect, astfel că bradul face obiectul unui dosar penal deschis în urmă cu aproape 4 ani. Chiar și Curtea de Conturi a considerat că plata lui a fost una ilegală. Drept urmare, a solicitat ca persoanele responsabile pentru achiziția sa să restituie banii la bugetul local.

Ancheta este în curs de derulare, și în acest moment, deși s-a scurs o mulțime de timp, iar procurorii ar fi putut ajunge la o soluție. Cu atât mai mult cu cât bradul a fost sechestrat într-un depozit, unde s-a degradat deoarece nu a fost folosit. Procurorii nu au permis nimănui să se folosească de acest accesoriu de iarnă, fiind considerat un corp delict.


Accesează: