Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai negru secret legat de molimă! Ultima descoperire a OMS şochează lumea
Cel mai negru secret legat de molimă! Ultima descoperire a OMS şochează lumea

Cel mai negru secret legat de molimă! Ultima descoperire a OMS şochează lumea

Un înalt reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat luni de Press Association, a dat lumii o veste cruntă: protecţia facială va deveni ceva obişnuit din cauza pandemiei de coronavirus.

Doctor David Nabarro, unul dintre reprezentanţii speciali ai OMS în materie de Covid-19, a declarat că oamenii vor trebui să se obişnuiască de azi înainte cu această „nouă realitate”.

„O anumită formă de protecţie facială sunt sigur că va deveni obişnuinţă, cel puţin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, aş spune să nu vă imaginaţi că puteţi face orice doriţi când purtaţi o mască”, a declarat oficialul OMS pentru jurnaliştii britanici de la BBC.

De asemenea, Nabarro a mai adăugat în plus că stilul de viaţă al oamenilor ar trebui să se schimbe.

„Pentru că acest virus nu va dispărea şi nu ştim dacă persoanele care au avut virusul rămân imune după aceea şi nu îl vor contracta din nou. Şi nu ştim când vom avea un vaccin”, a fost remarca acestuia.

„Ceea ce spunem noi este să ne apărăm societăţile. Da, va trebui să purtăm măşti. Da, va trebui să existe mai multă distanţare fizică.

Da, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie să învăţăm cu toţii cum să întrerupem transmisia”, a completat înaltul al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În sprijinul afirmaţiilor sale, acesta a făcut apel la două evenimente care au marcat profund istoria omenirii: „Este o revoluţie.

Aşa cum s-a întâmplat când s-a descoperit că apa murdară purta holeră în 1850. Sau, probabil, ca acum 25 de ani când am aflat cu toţii despre HIV/SIDA şi asocierea sa cu sexul.

Ne-am schimbat şi ne-am adaptat şi am învăţat să trăim cu aceste noi realităţi. La fel trebuie să trăim cu noua realitate a vieţii cu COVID”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: