Evenimentul Zilei > International > Cel mai mare MISTER de la Vatican a fost ELUCIDAT după 500 de ani, din ÎNTÂMPLARE
Cel mai mare MISTER de la Vatican a fost ELUCIDAT după  500 de ani, din  ÎNTÂMPLARE

Cel mai mare MISTER de la Vatican a fost ELUCIDAT după 500 de ani, din ÎNTÂMPLARE

Două picturi din vremea Renaşterii, realizate de Rafael au fost descoperite în Vatican. Lucrările au fost realizate de pictor chiar înainte să moară la doar 37 de ani. Cele două picturi erau acoperite de alte lucrări efectuate peste ele în una dintre încăperile Muzeului Vatican, notează tvi24.iol.pt.

Tablourile lui Rafael – maestrul Renașterii italienești, au fost găsite în Muzeul de la vatican în timpul restaurării și curățării unor încăperi de depozitare.Cele două picturi reprezintă două femei, una ilustrând Justiția și cealaltă Prietenia.

„Este o experienţă uluitoare”, a spus restauratorul şef de la vatican, Fabio Piacentini: „Ideea că acestea au fost ultimele opere realizate, aproape că te face să simţi prezenţa maestrului”. După moartea lui Rafael, restul camerei a fost pictat
 de alţi artişti, iar cele două opere a lui Rafael au fost uitate, potrivit tvi24.iol.pt.

În 1508, Rafael a fost angajat de Papa Iulius al II-lea pentru a picta apartamentele sale private. Artistul a realizat în întregime imaginile din trei camere, cunoscute acum drept Camerele lui Rafael, unde se găsesc celebrele opere Şcoala Atenei. Apoi a început să lucreze la a patra cameră – o sală de bal pe care el a denumit-o Sala lui Constantin.  Plănuia să picteze încăperea folosind ulei mai degrabă decât tehnica tradiţională pentru realizarea frescelor.

Când restauratorii au început să lucreze la cea de a patra cameră, au curăţat pereţii şi şi-au dat seama că doar două imagini din întreaga încăpere au fost realizate în ulei, iar restul ca fost decorat folosind tehnica frescei. Fotografii realizate cu infraroşu şi ultraviolete au confirmat bănuielile experţilor: cele două opere sunt complet diferite de celelalte, titrează CNN citând restauratorul şef de la  Vatican, Fabio Piacentini.