Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai mare jaf de din istoria criptomonedelor. Hackerii au furat 610 milioane de dolari. Cum au procedat
Cel mai mare jaf de din istoria criptomonedelor. Hackerii au furat 610 milioane de dolari. Cum au procedat

Cel mai mare jaf de din istoria criptomonedelor. Hackerii au furat 610 milioane de dolari. Cum au procedat

Este considerat a fi unul dintre cele mai mari jafuri de criptomonede din istorie. Suma este amețitoare, peste 600 de milioane de dolari au fost furate de hackeri de pe platforma DeFi a Poly Network.
Hackerii au furat criptomonede în valoare de 610 de milioane de dolari, şi este considerat unul dintre cele mai mari jafuri din istoria criptomonedelor.  Rețeaua Poly a dezvăluit furtul pe Twitter, îndemnând atacatorii să „returneze activele furate”. Mesajul de pe social media este făcut în încercarea de se stabili comunicarea cu cei responsabili de marele jaf.

Banii au fost transferați către 3 adrese diferite

Hackerii au exploatat o vulnerabilitate din Poly Network, o platformă care conectează diferitele blockchain-uri pentru ca acestea să poată funcționa împreună. Un blockchain este o listă de înregistrări de date care ține evidența diferitelor criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul său blockchain, fiind diferite unele de celelalte.

Odată ce hackerii au furat banii ei au început să îi trimită către diferite adrese de criptomonede. Cercetătorii de la compania de securitate SlowMist afirmă că monede digitale în valoare de peste 610 milioane de dolari au fost transferate către doar 3 adrese diferite.

„Suma de bani pe care ați furat-o astăzi este cea mai mare din istorie”, a scris echipa Poly Network

De miercuri dimineață, hackerii au returnat puțin peste 4,7 milioane de dolari din activele furate. Poly Network a declarat că „hackerul a exploatat o vulnerabilitate între apelurile contractuale, exploatarea nu a fost cauzată de un singur deținător așa cum se zvonea”.

Poly Network a mai declarat că a fost atacat pe lanțurile bloc @BinanceChain @ethereum și @ 0xPolygon, potrivit unui tweet. CoinDesk a raportat că  273 de milioane de dolari au fost furate de la ETH, 253 de milioane de dolari preluați în monedă BSC și 85 de milioane de dolari în moneda USDC piratată din rețeaua Polygon.

Tether a înghețat active de 33 de milioane de dolari, blocând imediat jetoanele, în timp ce CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a scris pe Twitter că compania era la curent cu atacul și că platforma „se coordonează cu toți partenerii noștri de securitate pentru a ajuta proactiv”, dar că „nu există garanții”.

SlowMist a anunțat pe Twitter că analiștii săi „au identificat adresa de mail, IP-ul și amprentele dispozitivului folosit de atacator” și că „încearcă să găsească indicii legate de identitatea atacatorului”.

Atacul a fost unul „organizat și îndelung plănuit”

Compania de securitate a mai notat că analiștii săi au ajuns la concluzia că atacul a fost unul „pregătit, organizat și îndelung plănuit”. Aplicațiile DeFi au devenit o țintă principală pentru hackeri anul acesta, numărul atacurilor asupra platformelor descentralizate crescând de 3 ori față de 2020. Numărul fraudelor legate de DeFi au crescut la rândul lor în 2021, reprezentând 54% din total fraudelor cu criptomonede, comparativ cu doar 3% în tot anul trecut.

Poly Network a declarat pe Twitter: „Vom întreprinde acțiuni legale și îi îndemnăm pe hackeri să returneze activele”.
De la începutul anului 2021, furturile DeFi au totalizat 361 milioane dolari, în creștere de aproape trei ori față de 2020, potrivit CipherTrace, scrie ibtimes.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: