Compania Leoni Wiring Systems a fost jefuită de 40 de milioane de euro de un grup de hackeri coordonat de un român. Directoarea financiară a fost convinsă să transfere suma în conturile unei firme de un pretins superior din Germania, care era de fapt un hacker, conform Adevărul.

„Leoni a realizat vineri, 12 august 2016, că a fost victima unei fraude cu ajutorul unor documente şi identităţi falsificate, prin intermediul canalelor de comunicaţie electronice. (…) Paguba se ridică la 40 de milioane de euro. Activităţile infracţionale nu au afectat infrastructura IT sau securitatea datelor companiei.

Încă nu a fost evaluat efectul pe care această pagubă îl va avea asupra veniturilor companiei prognozate pentru acest an. Lichidităţile Grupului Leoni nu au fost afectate în niciun fel. Operaţiunile Leoni se desfăşoară potrivit planificărilor”, a precizat compania într-un comunicat de presă.

Se pare că hackerii au clonat e-mail-urile unor directori de la sediul central din Germania şi au cerut şefei departamentului Financiar de la fabrica din Bistriţa să le transfere aproape 40 de milioane de euro.