Evenimentul ZileiJustitieCel mai mare falsificator din lume, prins în România. Detalii uluitoare din ancheta DIIICOT

Cel mai mare falsificator din lume, prins în România. Detalii uluitoare din ancheta DIIICOT

Cel mai mare falsificator din lume, prins în România. Detalii uluitoare din ancheta DIIICOT
Detalii uluitoare au ieșit la iveală în urma unei anchete comune a DIICOT, Poliția Română și Europol. După șase ani, anchetatorii au reușit să dea de urma celui mai mare falsificator din lume

Timp de șase ani, în România a funcționat o rețea care a creat și pus în circulație falsul perfect.

Adică bancnote de 100 de lei pe care nici măcar băncile nu îl depistau.

Anchetatorii au rămas uimiți de acuratețea falsurilor care au circulat în România dar și în Europa, ani de zile.

DIICOT a transmis că, în urma cercetărilor, s-a constatat faptul că, într-un interval relativ scurt de timp, liderul grupului a reușit să producă cele mai bune falsuri din istoria României și să devină cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume.

La capătul unei anchete laborioase în care DIICOT a avut și sprijinul Europol, astăzi au fost effectuate cinci percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a orașului Bușteni.

A fost descoperită o adevărată fabrică de bani cu ajutorul căreia falsificatorul a pus în circulație zeci de mii de bancnote.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au transmis că perchezițiile au fost efectuate împreună cu Oficiul Național Central pentru Combaterea Falsului de Monedă din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate.

Detalii stupefiante…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: