Evenimentul Zilei > Economie > Cel mai mare datornic la Fisc, un SRL din Poşta Câlnău
Cel mai mare datornic la Fisc, un SRL din Poşta Câlnău

Cel mai mare datornic la Fisc, un SRL din Poşta Câlnău

ANAF a început să publice lista datornicilor la bugetul de stat. O societate cu un angajat a reuşit performanţa de a conduce topul

Deocamdată, doar restanţele de peste 50.000 lei au fost făcute publice, dar urmează şi persoanele fizice cu datorii mai mari de 1.500 lei, a comunicat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Potrivit datelor publicate ieri, care vizează doar contribuabilii mari şi cei mijlocii, cel mai mare datornic la bugetul de stat este Oana Management SRL. Din datele consultate de EVZ, firma este un SRL înfiinţat în 2006 în localitatea Poşta Câlnău, din Buzău, cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Firma are un singur angajat.

Potrivit unui raport al Risco, compania este deţinută de două persoane fizice: Vasilescu Cătălin Florian (98,81%) şi Vrînceanu George (1,19%).

Firma avea la 31 martie datorii totale restante la bugetul de stat de 454.767.074 lei, plus 104.527 lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, 4.138 lei la bugetul de şomaj, şi 37.595 lei la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate. Împotriva firmei au început procedurile de executare silită, dar este puţin probabil că statul va putea recupera sumele restante. Ciudat este că aceste datorii au fost acumulate în doar doi ani, 2014 şi 2015, potrivit datelor Risco.

Grabă la achitarea dărilor

Topul este urmat de European Food, al fraţilor Micula, şi Complexul Energetic Hunedoara, care intrase în insolvenţă.

În „lista ruşinii” mai figurează firme necunoscute ca Fresh Plaza, din Ilfov, care are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor. Cu 9 angajaţi, firma a înregistrat în 2015 o pierdere de 11.960 lei, la o cifră de afaceri de peste 29 milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor.

Între marii contribuabili, la restanţieri apar şi retailerii Metro, Carrefour, Mega Image sau Auchan, dar majoritatea au contestat aceste obligaţii restante.

ANAF a amânat lista micilor datornici, fiindcă în săptămâna 25 – 29 aprilie 2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să își stingă datoriile sau să își clarifice situația fiscală.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: