Potrivit sursei citate, 135 de tenismeni au colaborat cu mafia pariurilor, dar numele lor încă nu au fost date publicității.

La această anchetă au luat parte autoritățile din SUA, Belgia, Spania și Franța. Surprinzător, FBI a dezvăluit cu și un jucator din Top 30, cu trei titluri în palmares, face parte din mafia pariurilor! „Acest caz este despre mafia de pariuri din Armenia, care s-a extins în șapte țări din Europa, fiind foarte inteligentă și trișând la o scară majoră. Această rețea este foarte bine organizată. Are oameni care sunt responsabili cu conturile de pariere, alții care spală banii și alții care intră în contact cu jucătorii”, a spus Eric Bisschop, procurorul-adjunct al Belgiei.

Din păcate, acest subiect nu este o noutate în lumea tenisului. Circa 20 de jucători, atât din ATP, cât și din WTA, au fost suspendați pentru că au „trântit” partide în circuite. Mario Trungelliti, tenismen argentinian găsit vinovat în acest caz, a afirmat după ce a fost prinsă că „Sunt sportivi din top 50 care aranjează meciuri. Nu putem spune că există meciuri trucate doar la nivelul de jos. Nu, se întâmplă peste tot”.

Te-ar putea interesa și: