Evenimentul Zilei > Monden > Cel mai lung pod suspendat pietonal din lume
Cel mai lung pod suspendat pietonal din lume

Cel mai lung pod suspendat pietonal din lume

Un pod suspendat cu adevărat înspăimântător de 516 metri, numit 516 Arouca, se va deschide în curând în Portugalia, lângă orașul Porto și pare o atracție sigură pentru cei foarte curajoși. El este amplasat la aproximativ o oră de orașul Porto și devine astfel una dintre principalele atracții pentru turiștii și localnicii dornici de senzații tari.

Cu această lungime, noul pod va fi considerat cel mai lung pod pietonal din lume, depășind Podul suspendat Charles Kuonen din Elveția, care se întinde pe 494 de metri și a fost deschis în 2017. Acesta se întinde deasupra văilor ce leagă Grachen și Zermatt.

516 Arouca nu este doar lung, este situat și la 175 de metri deasupra solului, conectând cascada Aguieiras și defileul Paiva.

Practic, nu este un loc de vizitat pentru cei cu frică de înălțime. Podul în sine este construit din cabluri de oțel și o rețea metalică, ce îți dau senzația că pășești în gol, doar cu vederea râului Paiva dedesubt, deci senzația este mai amețitoare decât impresionantele poduri cu fund de sticlă, care sunt foarte populare în China.

516 Arouca este suspendat între două turnuri de beton în formă de V pe ambele părți, fără stâlpi intermediari, lăsându-se ușor în partea din mijloc. Un pieton poate traversa podul între 5 și 10 minute, fără să se oprească. În ciuda faptului că este un loc destul de provocator pentru oricine, dacă ești suficient de curajos să-l traversezi, vei avea parte de peisaje absolut unice.

Noul pod este în lucru încă din 2016, dar nu se va deschide până în 2021. Data exactă de deschidere nu este încă cunoscută.

Un lucru este sigur: această experiență nu este pentru oricine, iar cei mai curajoși și în căutare de adrenalină au acum un nou loc de bifat.