„La data de 1 august, vulcanul Kliuchevskoy a început să arunce o cantitate semnificativă de cenușă în aer. Coloana de cenușă s-a ridicat la 5.500 de metri deasupra nivelului mării, norul respectiv răspândindu-se aproape 10 km spre la sud față de vulcan”, a declarat reprezentantul KVERT.
A fost declarat codul „portocaliu” – pericol pentru aviație. Cenușa poate fi expulzată la o înălțime de 5-7 km în orice moment, a declarat aceiași sursă, avertizând că erupția vulcanului ar putea afecta zborurile internaționale la înălțime redusă.
Potrivit departamentului regional al Ministerului pentru Situații de Urgență, norul de cenușă nu prezintă nicio amenințare pentru așezările omenești din zonă.
Vulcanul Kliuchevskoy, cunoscut și sub numele de Kliuchevskaya Sopka, are o înălțime de 4.750 de metri. Este cel mai înalt vulcan de pe continent și unul dintre cei mai activi vulcani din Kamchatka. Vulcanul și-a reînceput activitatea la 5 iulie anul curent. Cea mai apropiată așezare este situată la 30 km distanță.