Evenimentul Zilei > Actualitate > Cel mai bine păstrat secret al mașinilor Tesla, confirmat de Elon Musk. FOTO
Cel mai bine păstrat secret al mașinilor Tesla, confirmat de Elon Musk. FOTO

Cel mai bine păstrat secret al mașinilor Tesla, confirmat de Elon Musk. FOTO

Elon Musk a răspuns unui mesaj de pe Twitter cu un simplu „Yeah”, unde confirmă cel mai bine păstrat secret al mașinilor sale Tesla.
Un cont de Twitter care reprezintă  clubul celor care au maşini Tesla a publicat un mesaj referitor la „cel mai bine ascuns secret” al mărcii. Elon Musk, șeful companiei Tesla, a confirmat informația printr-un singur cuvânt: DA.

„Cel mai bine ascuns secret este sistemul de filtrare a aerului din Tesla ta”, a scris Tesla Owners of Silicon Valley. Elon Musk a răspuns scurt: „Yeah”.

Totul s-a petrecut sâmbătă, 18 iunie, pe contul proprietarilor de mașini Tesla (@teslaownersSV) unde a dezvăluit secretul cel mai bine păstrat al mașinilor companiei americane printr-un tweet. Câteva minute mai târziu, Elon Musk a confirmat-o prin contul său oficial de Twitter cu un singur „da ”.

Mașinile electrice Tesla sunt bine cunoscute datorită designului și tehnologiei lor, dar cel mai eficient lucru al lor este sub capotă. Mai precis, sistemul de filtrare a aerului le face diferite de celelalte maşini.

Secretul? Filtrul special al mașinilor Tesla

Filtrul Tesla este de câteva ori mai lung decât unul normal și poate stopa majoritatea bacteriilor, virusurilor, alergenilor și particulelor poluante

Împreună cu dezvăluirea despre asul deţinut de masinile tesla, contul a atașat un videoclip în care CEO-ul Elon Musk descrie calitățile filtrului de reținere a particulelor de înaltă eficiență (HEPA).

Filtrul de aer de înaltă performanță moleculară este o caracteristică a noului Tesla S, X și modelele S Plaid, şi este de 10 ori mai mare decât unul comun. Are capacitatea de a opri majoritatea bacteriilor, virușilor, particulelor de smog și alergenilor, care irită sistemul respirator.

Este alcătuit din trei straturi diferite de cărbune activ, primul este un absorbant universal de hidrocarburi, al doilea este destinat gazelor acide și al doilea pentru gazele alcaline.

Omul de afaceri menționează că funcția principală a filtrului HEPA este de a face aerul din mașină la fel de steril ca cel al unei camere de spital.

În concluzie, sistemul de filtrare a aerului din automobilele high-end Tesla – Model S, Model X și Model S Plaid – este unic, scrie middletown.