Evenimentul Zilei > International > Cei patru suspecţi în cazul imigranţilor morţi din Austria au primit mandat de ARESTARE pentru 30 de zile
Cei patru suspecţi în cazul imigranţilor morţi din Austria au primit mandat de ARESTARE pentru 30 de zile

Cei patru suspecţi în cazul imigranţilor morţi din Austria au primit mandat de ARESTARE pentru 30 de zile

Cei patru bărbaţi care sunt suspectaţi că ar fi transportat 71 de refugiaţi, găsiţi morţi joi, într-un camion frigorific abandonat pe o autostradă din estul Austria, au fost arestaţi pentru 30 de zile.

Cei patru suspecţi, trei bulgari şi un afgan, au fost escortaţi de forţele speciale de poliţiei la tribunalul Kecskemet, din centrul Ungariei, de unde a plecat camionul, informează Agerpres, citând Reuters.

Un purtător de cuvânt al procuraturii a declarat presei că cei patru sunt acuzaţi de trafic de persoane, tortură şi obţinerea de câştiguri financiare. "Camionul a plecat din Kecskemet, i-a preluat pe imigranţi din apropierea graniţei sudice, apoi i-a transportat prin Ungaria către Austria", a declarat Gabor Schmidt.

Cei patru riscă între 2 şi 16 ani de închisoare. Suspecţii nu au fost acuzaţi şi de omucidere în Ungaria, deoarece vor fi puşi sub acuzare pentru acest delict în Austria, a explicat Schmidt.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: