Toamna trecută, Serviciul Forestier al Statelor Unite (USFS) a capturat 499 de cai sălbatici din teritoriul Diavol’s Garden, situat în Pădurea Națională Modoc din Alturas, California, pentru a permite pășunatul animalelor deținute de persoanele private.

Apoi, la începutul acestui an, 150 de cai au fost trimiși în custodia Bureau of Land Management din Litchfield, iar 344 au fost scoși la vânzare pentru 1 dolar. Mai mult, se sigură și transportul gratuit al acestora. Un cumpărător poate achiziționa până la 24 de cai pe zi.

Potrivit americanwildhorsecampaign.org, vânzarea cailor la vrac, atât de ieftin, nu oferă garanții pentru bunăstarea lor, având în vedere și pandemia de coronavirus. Până acum, Pădurea Națională Modoc a plătit 6.483 de dolari pentru a expedia 10 cai pentru doi cumpărători din Arkansas.

Alți 15 cai au fost trimiși în Montana, unde un antrenor privat îi va plasa în programul său de antrenament și îi va vinde pentru aproximativ 3.000 de dolari fiecare, și intenționează să trimită alți 16 cai la un cuplu din nordul Colorado pentru un proiect de „rebobinare”.

Jurnaliștii acuză că USFS nu are o politică la nivelul întregii agenții cu privire la transportul cailor vânduti, iar personalul din Pădurea Națională Modoc își creează propriul sistem și stabilește cine va primi transport gratui, „de la caz la caz – stabilind astfel un precedent alarmant”.

Ei susțin că politicile pădurii naționale Modoc în ceea ce privește vânzarea de cai sălbatici sunt determinate de interesele locale, dorindu-se eliminarea acestora pentru a crește efectivul de pășunat pe teritoriile publice.